COLIN ARCHER HAVNEFESTIVAL 2022

COLIN ARCHER HAVNEFESTIVAL 2022

COLIN ARCHER HAVNEFESTIVAL 2022
Tid: Lørdag 30. juli 12.00-17.00
Sted: Skottebrygga i Larvik

Losskøyta Frithjof II og samarbeidspartnere ønsker besøkende, deltakende skøyter og spesielt inviterte gjester velkommen til havnefestival ved Skottebrygga i Larvik. Seilskøyter fra hele østlandet samles fredag 29.07 på Svenner før de lørdag 30. seiler mot Larvik.

På Indre havn får vi se skøytene i kappseilas, det blir aktiviteter for barn ved Sjøfartsmuseet, det holdes guidede turer i Colin Archers barndomshjem og omvisninger i RS 14 Stavanger. I Sjøfartsmuseet er det åpne utstillinger. Og ikke minst: Direktør på Frammuseet, Geir Kløver holder dagens hovedforedrag i Sjøfartsmuseet.
For i år kan vi glede oss over at Larviks berømte polarskip FRAM har jubileum.

31. oktober 1892, for 130 år siden, gled polarskuta FRAM ned beddingen i Rekkevikbukta i Larvik under stor festivitas. De nærmeste skuelystne fikk seg en iskald dusj da Colin Archers mesterverk traff sjøen. Denne sjøsettingen markerte en ny æra innen norsk maritim historie. Fram må sies å være Norges første havforskningsfartøy. Nansens ferd omfattet både utforsking og forsking under svært tøffe forhold for mannskap, skute og utstyr. Men FRAM holdt mål - og bidro sterkt til Colin Archers rennommé som dyktig båtkonstruktør.

Dette, og mye mer, vil Kløver fortelle om i foredraget.

Arrangementet gjennomføres i et samarbeid mellom Losskøyta Frithjof II, Larvik museum/ Vestfoldmuseene, Tolleroddens venner, Larvik Havn og Svenner fyr kystled. Dette er et eksempel på hvordan frivilligheten i byen jobber sammen med etablerte, lokale aktører og løfter fram vår felles kulturarv.
Det er gratis adgang til alle aktiviteter.

Velkommen til Colin Archer havnefestival i Larvik!

Sankthans 2022

Sankthans står for tur. Vi kan igjen etter 2.år med pandemi og regler ønske dere velkommen til fyrbrygga på Stavernsodden etter båtkortesjen.

Som tidligere står det varme griller klare for de som måtte ønske å varme en matbit. Litt musikk i bakgrunnen fra vår gitarvenn vil det også bli, og med mulighet for en svingom for de som måtte ønske det.

Bål utover kvelden, dersom forholdene ligger til rette for det.

Så da er det bare å svinge innom fyrbrygga, om ikke annet for en prat i sommerkvelden.

Vi gleder oss til et treff igjen.

Hilsen Drivergruppa på Stavernsodden

Vår kystkulturdag

Stavern kystkultursenter

2. påskedag (18 april) markerer kystkulturen i Larvik Frivillighetens år 2022.

Fra kl 11.00 til kl 15.00 blir det aktiviteter med maritim tilknytning for barn, ungdom og voksne i Staven kystkultursenter (tidligere fiskernes hus).

Lær å knyt knuter og flette fendere.

Lær om miljøet under vann.

Det blir spikking, tegning av rigger, lag din egen blyant og mye mer i 2. etasje.

Alle tre fyrene i Larvik (Svenner, Stavernsodden og Tvistein) vil vise blidesereier fra aktivityeten ved fyrene.

Vaffelsalg påsken 2022

Hei alle!

Som tidligere forsøker vi oss på vaffelsalg i påsken. Dette er trivelig og viktig for å vise frem hva vi driver med, samt generere noen kroner inn til skuret. Vi trenger derfor folk til å betjene vaffelpresse og salg.

Vi har åpent lørdag og søndag 9 og 10 april, samt 16 og 17 april.
Åpningstid er fra kl.12-17 begge dager, og vi trenger folk til vakter kl.11-13:30 og kl.13:30-17:00.

Meld dere på i oppslag i skur 13, eller til Kåre på telefon 91820829

Vi er meget takknemlig for all hjelp!

Rakkevafler

Nytt lysglimt og vertskapssøknad fra Svenner

Kystledsesongen skal igjen dekkes opp med vertskap f.o.m. uke 25 t.o.m. uke 32. Oppgaven varer fra søndag til søndag, og det er fullt mulig å dele hele eller deler av uken med andre.

Som vertskap er det viktig å tenke på at man er Svenners ansikt utad, og gjør sitt for at alle får en positiv opplevelse på Fyret.

Dersom du ønsker å søke om vertskapsrollen en uke til sommeren må du fylle inn søknaden nedenfor og at søknaden sendes som e-post til:

Vi ønsker minimum to voksne personer som tar jobben sammen. Det er ikke noe krav om egen båt, men det er et klart fortrinn å stille med båt.

Les mer …